KAIP IŠSIRINKTI TINKAMUS WAKE APKAUSTUS?

KAIP IŠSIRINKTI VANDENLENTĖS APKAUSTUS?

Patogūs ir tinkami apkaustai yra taip pat svarbu, kaip ir teisingas lentos pasirinkimas. Apkaustai atlieka tarpininko funkciją - sujungia jus su jūsų lenta, todėl apkaustus reikėtų išsirinkti ne tik tinkamo dydžio, bet ir jums patogiausius. Kuo apkaustai geriau prisitaikys prie Jūsų kojos, tuo judesius į lentą perduoti bus lengviau ir greičiau. 

APKAUSTŲ TIPAI:

Dažnai sulaukiame klausimų, kurie apkaustai yra geresni: tie, kurie iškart sukasi prie lentos, ar sisteminiai? 

Uždari apkaustai, dar vadinai bindings, arba apkaustai, kurie iškart sukasi prie lentos:

Tinkamo dydžio uždari apkaustai geriausiai prisitaiko prie Jūsų kojos ir suteikia tvirtą pojūtį. Šie apkaustai kiek išsitampo ir padidėja nuo vandens ir šilumos, tad pradžioje reiktų rinktis šiek tiek ankštesnius, kiek pirštą spaudžiančius, tačiau diskomforto nesudarančius, apkaustus. Kadangi batas iškart prisitvirtina prie lentos, judesiai perduodami greičiau, lenta valdoma geriau. 

Sisteminiai (system) apkaustai: 

Šie apkaustai turi panašumų į snieglentes apkaustus. Sisteminius apkaustus sudaro apkaustas, kuris sukasi prie lentos ir ištraukiamas batas, kuris įsidės į apkaustą. Šių apkaustų privalumas yra plaukiant šaltesniu metu ir esant nelygiam dugnui ar akmenėtam išlipimui. 

Apkaustai atvirais pirštais (open – toe):

Svarbu atkreipti dėmesį, kad apkaustus rinktis reikėtų ir pagal tai, kaip ir kur juos naudosite. Jei plaukiate katerine lenta, rekomenduojame rinktis apkaustus atvirais pirštais. Jei apkaustais planuoja naudotis daugiau nei vienas ar jaunesnis asmuo, siūlome rinktis apkaustus atvirais pirštais. Kadangi tokie apkaustai dažniausiai turi pereinamą dydį (pvz. 40-45.5), tokiu atveju apkaustai tampa universalesni. Būtent tokie apkaustai puikiai tinka ir katerinei lentai.

APKAUSTŲ FLEX‘as:


Dar viena iš apkaustų savybių į kurią reiktų atkreipti dėmesį prieš pasirenkant tinkamus – jų kietumas. Kietesniuose apkaustuose, koja jausis stabiliau, jie labiau apspaudžia blauzdą. Reikia atkreipti dėmesį, kad itin kieti apkaustai gali greičiau varginti koją. Minkštesniuose apkaustuose koja jausis laisviau. 

Kietesnius apkaustus galima derinti ir prie minkštesnės ir prie kietesnės lentos, tačiau minkštesnių nereikėtų rinktis, jeigu turite kietesnę lentą, nes tai turės įtakos lentos kontrolei. 
 

Pries įsigyjant apkaustus, siūlome užsukti į mūsų fizinę parduotuvę konsultacijai ir gyvai pasimatuoti tinkamus variantus!

Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December

Register

New Account Register