KAIP IŠSIRINKTI TINKAMĄ WAKE LENTĄ?

Kaip savarankiškai išsirinkti vandenlentę/wakeboard’ą?



Renkantis savo pirmą lentą ar norint atnaujinti savo seną inventorių, išlieka tie patys klausimai - kaip teisingai išsirinkti lentą? 

Teisingai pasirinkta įranga palengvins mokymosi ir tobulėjimo procesą ir leis mėgautis kiekviena akimirka praleista parke. 



Svarbu išsirinkti tinkamą ilgį:


Vandenlenčių sportas, pirmiausia, atsirado, kai vandenlentininkas buvo tempiamas katerio. Tuo metu lentos būdavo trumpesnės ir kietesnės, tam, kad būtų lengviau užsipjauti su ilga virve, tačiau laikui bėgant, kai sportas persikėlė į parkus, lentos pradėjo didėti ir minkštėti. Jums tinkamiausias vandenlentės dydis priklauso nuo svorio, ūgio ir važiavimo stiliaus. Kiekvienas vandenlentės modelis turi konkrečias gamintojo pateiktas dydžių rekomendacijas, tačiau daugumoje modelių, matome, kad ilgiai skiriasi tik per kelis centimetrus ir vienas prie kito esantys dydžiai gali tikti, todėl renkantis tinkamiausią lentos ilgį svarbu suprasti, kuo skiriasi trumpesnė lenta nuo ilgesnės: trumpesnė lenta bus  manevringesnė po kojomis ir lengvesnė darant oro triukus, tačiau su ilgesne lenta plaukti bus lengviau, dėl didesnio paviršiaus ploto lenta turės daugiau kontrolės, nusileidimai bus minkštesni ir stabilesni. Jeigu jau šokinėjate nuo tramplynų ir figūrų, rekomenduojame rinktis ilgesnę lentą.  


Rocker‘is (išlenkimas):


Rocker‘is yra išlenkimas, kuris paguldžius vandenlentę ant žemės, parodo, kiek lentos priekis ir galas yra atitrūkę nuo žemės. Didesnis rocker‘is padaro lentą šiek tiek letesne, tačiau užtikrina aukštesnius pašokimus ar užšokimus ant figūrų bei suminkština nusileidimus. Mažesnį rocker‘į turinčios lentos suteiks lentai manevringumą nuo figūros iki sekančios figūros, tokiu principu raider‘iai, kuriems svarbu išnaudoti visą rato potencialą, nepraleis progos išbandyti visas figūras vienu kartu. 

Flex’as (lankstumas):


Bene pagrindinis dalykas, į kurį turite atkreipti dėmesį. Lentos minkštumas suteikia žaismingumo jausmą šokinėjant parke per figūras, minkštos lentos taip pat yra atlaidesnės klaidoms. Kietesnė lenta užtikrins griežtesnius ir aštresnius užsipjovimus prieš figūrą, atliekant triukus bei bus stabilesnė nusileidimo metu. Dauguma lentų yra vadinamojo, vidutinio minkštumo, jos yra universaliausios. 
Lentos minkštumą reikėtų suskirstyti į tris skirtingus jo išdėstymus:
1) Kai lentos minkštumas per visą profilį yra vienodas

2) Vandenlentės su paminkštinta vidurine dalimi, skirta tiems, kurie labiau koncentruojasi į oro triukus ir kicker‘ius. Toks flex‘o išdėstymas suteikia daugiau aukščio šuolio metu. 

3) Paminkštinti lentos galai (arba bambukinės lazdelės lentos galuose) užtikrins puikius press‘us ant figūrų, todėl bus skirta mėgstantiems daugiau laiko praleisti plaukiant ant figūrų (jibb‘inant).

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lakpritis Gruodis

Registruotis

Nauja paskyra