Kaip išsirinkti snieglentę?

Teisingą snieglentės dydžio pasirinkimą lemia jūsų ūgis, svoris ir ride’inimo stilius. Taip pat, reikėtų atsižvelgti ir į jūsų kojos dydį. Jeigu jis yra didesnis nei 44,5, tokiu atveju, reikėtų rinktis platesnę (WIDE) tipo snieglentę. Prie snieglenčių dydžių pasirinkimų Wide tipo snieglentės bus pažymėtos “W” raide.

Jei daugiau laiko praleidžiate kalnuose, čiuoždami trasoje, galite rinktis ilgesnę lentą, kuri ride’inimo metu suteiks didesnį stabilumą esant didesniam greičiui.  

Jei slidinėdami daugiau laiko praleidžiate parke, lentą galite rinktis trumpesnę, tai suteiks daugiau manevringumo ir staigumo ant railų, box'ų, kickerių.

Snieglenčių pasirinkimus galima skirstyti į 3 kategorijas: pradedantiesiems, pažengusiems ir profesionalams.

Pradedantiesiems rekomenduojame rinktis FLAT/ZERO CAMBER lentas, kurios slydimo metu turi pilną kontaktą su čiuožiamu paviršiumi, todėl yra stabilesnės vidutiniu greičiu bei atlaidesnės klaidoms.

Pažengusiems ir profesionalams rekomenduojame rinktis CAMBER arba ROCKER tipo lentas, kurios dėl savo išlenkimo formos turi mažesnį kontaktą su čiuožiamu paviršiumi. Dėl tokio išlenkimo čiuožiant didesniu greičiu jaučiama mažesnė vibracija, drebėjimas ir tvirtesnė kantų kontrolė posūkių metu.

Shape: 

Snieglentės taip pat skirstomos ir pagal jų formas. Dažniausiai sutinkama forma bus Twintip shape, kuri bus vienoda ties lentos priekiu ir uodega. Tokios formos pranašumas, kad čiuožiant skirtingomis kojomis nejaučiamas skirtumas, todėl galima tobulėti vienodai lavinant skirtingas kojas. 

Directional shape:

kryptinės formos lenta, tinkama kai čiuožiama viena koja. Dažniausiai tokios formos lentos standesnės ties uodega ir minkštesnės ties lentos nosimi, norint užtikrinti stabilumą didesniais greičiais. Su directional tipo lentomis, kurių priekis yra mikštesnis ir platesnis, lengviau čiuožti puriame sniege, nes tokia forma suteikia lentai pludrumo. 

Asymmetrical twin:

Twin shape tipo lenta, kuri turi skirtingą heel ir toe side kantą. Ties kulnų ir pirštų kantais tokio tipo lentos turi skirtingą “išpjovimą”, todėl čiuožimą skirtingomis kojomis padaro dar panašesniu.

Minkštumas:

Snieglenčių skalė skirstoma nuo 1 iki 10. 1 minkščiausia, 10 kiečiausia. Svarbu prisiminti, kad tarpusavyje galima lyginti tik to pačio gamintojo lentas. 

Kokį snieglentės standumą reikėtų išsirinkti? 

Minkštesnę snieglentę patariama rinktis pradedantiesiems, nes tokia lenta labiau linkusi “atleisti” klaidas. Taip pat, minkštesnes ar vidutinio minkštumo snieglentes patariama rinktis ir parko snieglentininkams. Pažymime, kad minkštesnė snieglentė nebus tokia stabili esant dideliems greičiams, todėl reikėtų atsižvelgti ir į tai.

Kietesnė snieglentė tiks rideriams kurie čiuožia dideliu greičiu arba bekele, už trasų. Tokia lenta suteiks didesnį stabilumą ir kontrolę atliekant aštrius posūkius. 

Nesvarbu ar renkates pirmąją savo lentą ar norite atsinaujinti, užsukite, pasikalbėję išrinksime geriausiai Jums tinkantį variantą, kuris suteiks didžiausią malonumą čiuožiant. 

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lakpritis Gruodis

Registruotis

Nauja paskyra